Categories
Uncategorized

Van de onderste steen en boven

De verdeeldheid is groot en dan kijk ik helaas niet eens omhoog vergeleken met daar laag! Nee, ik denk aan de onderste steen van ons maatschappelijk fundament, de uitvoerders van allerlei taken, die volwaardige belastingbetalers, die helaas vooralsnog steeds worden vergeten als het gaat om belastingvoordeeltjes, koopkracht, prijscompensatie, vakanties, verhuismogelijkheden, algehele groei dus met betrekking tot geld!

En dat is toch zo vreselijk scheef, mijns inziens. Waren wij opgeleide Nederlanders zo’n 40 jaar geleden al te beroerd om op dit gebied van de arbeidsmarkt deel te nemen tegen te kleine vergoedingen, hoe zou het er nu aan toe gaan als al deze uitvoerders van tal van diensten het eens zouden worden met elkaar over hoe onmisbaar ze al deze 40 jaren zijn geweest; daarmee de onderlinge verdeeldheid opzij zettend, beslissen om dit aan te tonen door het een maand of zo niet te doen, zoals #Occupy al theoretisch en vreedzaam tracht te tonen.

#Occupy Malieveld Den Haag

Dan zou het pijnlijk duidelijk worden dat iedereen, die zo fijn heeft doorgestudeerd en nu een goed salaris geniet, dat wel had kunnen vergeten zonder de onderste stenen die het leven met de rug tegen de muur toch maar mooi in stand hielden en dat we dus helemaal niet zonder zouden kunnen, dat we dus deel uitmaken van hetzelfde gewaad!

Dus overheid, verantwoordelijk voor deze tekortkoming aan inzicht, denk eens van de onderste steen af want u regeert als vanzelfsprekend helaas te veel van boven!

Op 19 november 2011 gepubliceerd op DenHaagDirect.nl

 

By Dennis Pronk

"stormy sunshine"

Exit mobile version