Categories
ondernemen

MKB Den Haag Kerstborrel 2013

Zat gelegenheid om te parkeren (betaald), dus even een stukje lopen van waar het gratis parkeren is. En daar is de locatie van de borrel, te weten Tauro, op de Koninginnegracht 19, Den Haag. Flink verlicht, dus op afstand al te zien dat er iets te gebeuren staat. Rode loper voor de deur, vuurkorf voor de sfeer en bij binnenkomst vriendelijke begroetingen alom. Heerlijk glaasje champagne bij binnenkomst – met andere woorden: geriefelijk beginnen aan het netwerken.

De opkomst is goed, zo’n slordige 200 ondernemers + mensen van de Gemeente, de catering (Sallo) en de organisatie van MKB Den Haag.

Als de voorzitter van MKB Den Haag, Gert van der Houwen, ons de voorgenomen investeringen van de Gemeente uit de doeken doet, blijkt dat er eigenlijk geen melding wordt gemaakt van de reeds 35.000 ondernemers die Den Haag rijk is, of wat er voor hen wordt geïnvesteerd.

Keurig en zonder toespeling geeft hij hierna het woord aan Peter Smit, wethouder van Verkeer, Binckhorst en Vlietzone en stadsdeelwethouder van Leidschenveen-Ypenburg, die de laatste kritieken pareert met wat er wèl allemaal al gedaan is, ook ten behoeve van de ondernemers van onze stad.

Het beperkt zich voor wethouder Smit wel tot de bereikbaarheid en verkeersknelpunten van de stad. Hij realiseert zich dit en voegt eraan toe dat taken vaninvestering bij de Gemeente allemaal wel raakvlak kennen en dat hij zichzelf ook schaart in de club van beleidsmakers van onze stad Den Haag.

Verder maakt hij het aan te pakken verkeersknelpunt van Den Haag in 2014 bekend, te weten de kruising Frederik Hendriklaan / Willem de Zwijgerlaan, en de opgeloste verkeersproblemen locatie Fruitweg-Dynamostraat-Viaductweg.

Wethouder Peter Smit (links) en Voorzitter MKB Den Haag Gert van der Houwen (rechts) – foto Dennis Pronk

Bij de overdracht van de microfoon haakt de voorzitter van MKB Den Haag dankbaar in op de uitspraak van de wethouder en stelt de toegesprokenen gerust met het idee dat het vast wel goed komt met voorgenomen investeringen van de stad als de heer Smit en zijn collega’s zich er nog eens over buigen en bij de voorgenomen investeringen ook aan de ondernemers van Den Haag zullen denken. Ons werd een prettige voortzetting toegewenst.

En dat werd het ook. Met een goed verzorgd gevoel weer huiswaarts en ook met wat kaartjes van interessante geïnteresseerden, want per slot netwerken we voor de contacten die we maken tijdens een ongedwongen bijeenkomst.

Nog geen MKB netwerkavond meegemaakt? Schrijf je in voor de eerstvolgende in het nieuwe jaar, en ga!

Gepubliceerd op 12 december 2013 op DenHaagDirect.nl

By Dennis Pronk

"stormy sunshine"

Exit mobile version